Reflexions online IV: el dolor és amor retingut

El dolor és amor retingut. Les emocions doloroses ens parlen d’amor retingut: tristesa, dolor, ira, impotència… Què ens diuen? Què diuen de nosaltres? Com utilitzar-les?

Us animo a veure el següent vídeo per descobrir-ho i comprendre com les emocions ens parlen dels nostres propis límits, i com utilitzar-les per a créixer

Etimològicament, la paraula emoció prové del llatí i significa “ex movere”, “moure cap a fora”. Literalment, quelcom succeeix dins nostre, un moviment, que necessita expandir-se i alliberar-se cap a l’exterior. Aquest impuls és el que ens manté vius, ja que qualsevol element que es mogui implica l’existència de vida.

Els sentiments són una manifestació del que succeeix en el nostre interior. En si mateixes, aquestes no són bones o dolentes, positives o negatives, sinó que som nosaltres qui els atorguem un significat.

El que sí és innegable, és que les emocions són les nostres mestres. Així com un riu que mai s’atura i s’endú tot el que troba al seu davant, no podem pretendre detenir cap emoció. En aquest cas, l’únic que aconseguiríem seria obtenir sofriment. Al contrari, hem d’aprendre a acollir-les i encarnar-nos a través d’elles, però sense identificar-nos. Acollir-les sense negar-les…

Ha arribat el moment d’acabar amb el victimisme i tirar les culpes al veí. Us animo a veure el següent vídeo i a descobrir les possibilitats que s’amaguen darrere les emocions ben gestionades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *