Reflexions online II: com perdonar?

Un cop integrat el significat del perdó, hem d’aprendre eines que ens permetin dur-lo a la pràctica. El primer pas és, ni més ni menys, que la comprensió de la gratitud. Podria semblar quelcom fàcil, però no ho és.

En la nostra vida quotidiana, tenim molts moments de frustració, dubte i, fins i tot, ràbia. Són moments en què creiem que no podem més, que no hi ha solució possible. En aquests instants, com podem donar gràcies? Com podem agrair-li a la vida allò que ens està passant?

Existeixen algunes tècniques molt poderoses que ens poden ajudar a acceptar allò que hi ha de negatiu i de positiu amb gratitud. La ràbia és simplement una oportunitat per, per exemple, tenir consciència de la nostra pròpia existència. Transformant allò que hi ha de negatiu podrem millorar la nostra experiència actual i fer-la més intensa. Tot depèn, com sempre, de la nostra actitud i del que habiti en el nostre cor.

Quan ens adonem d’allò que passa al nostre voltant, i comencem a acceptar-ho, podrem comprendre que tot té sentit. En aquesta lluita amb el nostre jo interior, cadascú ha d’actuar amb responsabilitat. I què és la responsabilitat? Bàsicament, l’habilitat de respondre.

Et convido a veure el vídeo, en el qual et proposem diverses tècniques i exercicis útils, i també un repte. T’atreveixes a viure des de la gratitud?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *