Reflexions online I: el perdó i l’amor

En el nostre dia a dia, necessitem perdonar? Realment, hi ha alguna cosa que hauríem de perdonar? I, en aquest cas, el amor ens ajuda?

L’amor i el perdó són dos conceptes que es fusionen entre si. Malauradament, la societat els ha concebut des d’una visió incorrecta. Normalment, s’associa el perdó a l’àmbit religiós o a la debilitat i, l’amor, a l’àmbit dels sentiments. Però, ben al contrari, aquests termes tenen un poder profund i, per això, és necessari revisar-los. Perquè només quan entenem el verdader significat de les paraules, les podem viure de forma conscient.

Etimològicament, perdó significa “per-” i “-do”, “per a donar”, i amor és “a-” i “-mor”, absència de mort. Perdono per a donar-me. Per transformar-ho tot en un do, sense principi ni final.

Tot el que succeeix en el nostre dia a dia és un do, un donar-me. Els fets no tenen en sí mateix un valor, negatiu o positiu, sinó que nosaltres els hi donem. Tanmateix, el perdó no és un fet puntual. Es tracta, simplement, d’un estil de vida, un caminar en plena gratitud, acceptació i ple d’amor. Comprendre el perdó és comprendre el sentit de la vida.

Us animo a veure el següent vídeo, en què Daniel Lumera i jo mateix parlem sobre perquè perdonar no significa ser dèbil o no actuar, sinó quelcom totalment oposat.

Podeu trobar el vídeo a continuació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *