Recarregar les bateries internes: com mantenir en forma la nostra ànima?

Un dia té 24 hores, és a dir, 1.440 minuts. Totes i tots tenim el mateix temps, les mateixes oportunitats per actuar. Tot i així, cada persona l’utilitza d’una manera diferent.

Segurament, hi haurà qui utilitzi aquest temps per actuar d’una forma sàvia i aprofitarà la vida quotidiana per aprofundir en el treball interior. Tanmateix, no ens enganyem: aquest grup de persones és minoritari. La gran majoria de nosaltres ens deixem endur per la rutina i no aconseguim aprofitar el dia a dia per seguir creixent interiorment.

No importa que siguem professors de ioga, de meditació, de reiki: la quotidianitat pot absorbir-nos i correm el risc de perdre el nostre centre.

Però, per què succeeix això? Com convertir el dia a dia en un espai de treball interior?

EL GRAN REPTE PERSONAL

El treball interior té la capacitat de transformar positivament les nostres vides, ja que ens connecta amb l’essència que som. Molts de nosaltres ja ho hem experimentat a través de cursos, assistint a seminaris, meditant, fent ioga, participant en retirs, llegint llibres, etc.

Gràcies a això, hem après que allò al que anomenem “Jo” no són els nostres pensaments, emocions o accions. Només som “Jo” quan estem presents, desperts i despertes aquí i ara. Arran d’això, hem comprès que tampoc som el nostre cos, sinó l’Essència que li dóna vida.

Però l’important no és saber-ho, sinó viure-ho en el dia a dia, convertir la nostra vida quotidiana en un espai de treball interior.

UNA CARRERA DE FONS

Segurament molts de nosaltres/as hem dut a terme algun treball interior amb molt interès. Però l’habitual és que, si no realitzem un treball continuat, gran part del que hem après caigui en l’oblit.

Les obligacions del dia a dia ens distreuen i oblidem ser conscients, aquí i ara, amb amor. Sense voler-ho, la quotidianitat ens absorbeix i ens allunyem del nostre centre, amb el perill de caure en una vida mecànica.

Oblidem, per exemple, que l’amor és la decisió de buscar el màxim bé i deixem passar les situacions diàries per practicar-ho; o que tothom fa el que pot i que, per tant, el mal no existeix. D’aquesta manera, estem desaprofitant les dificultats per aprofundir en el treball interior. Això succeeix perquè, inconscientment, vam acabar donant prioritat a l’extern en lloc de posar el focus d’atenció en l’intern.

Però, realment, hi ha res més important que viure ara i aquí? Hi ha res més important que redescobrir-se? Hi ha res més important que viure en la felicitat que som?

MANTENIR-SE EN FORMA

Quan el pilot automàtic comença a treure el nas, molts de nosaltres acudim a un curset intensiu o a alguna cosa semblat. Però, en ser un suport puntual, solament són injeccions d’energia momentània i efímera.

Intentar suplir diversos mesos d’oblit amb un cap de setmana intensiu o llegint un nou llibre és com pretendre posar-nos en forma amb una única classe d’aeròbic. El que necessitem és un treball constant, anar al gimnàs de forma habitual, veritat? Doncs el mateix succeeix amb el treball interior!

En el treball interior l’important no és la intensitat puntual, sinó la constància regular i integrada en la vida quotidiana. Aquesta és, sens dubte, la clau de l’èxit.

TORNAR A DESPERTAR

Segurament, arribats a aquest punt, hi haurà qui es pregunti: com fer-ho? com integrar el treball interior en la rutina diària? com seguir conscients ara i aquí?

La resposta és senzilla: fent un treball setmanal constant que, com la pluja fina, ens mulli suaument de saviesa.

Una possibilitat és, per exemple, www.universidaddevida.online: un espai d’entrenament setmanal per a l’ànima. Es tracta d’un gimnàs interior online per a qui desitgi recarregar les seves bateries internes.

Ara bé, per tornar a connectar amb la nostra essència, és imprescindible haver-la descobert prèviament. No podem anar a la Universitat, sense haver acabat la secundària i el batxillerat. També Universidad de Vida” implica haver realitzat un treball previ suficientment sòlid per poder aprofundir en el nostre interior ara. Es tracta d’un espai per a persones que ja han fet un treball inicial suficient i ara volen seguir aprofundint per convertir la seva vida quotidiana en un veritable espai de treball interior. Així, passi el que passi, el treball interior seguirà essent quelcom central en la nostra vida.

Així com el cos necessita d’un treball constant per mantenir-se en forma, també la nostra consciència agraeix un entrenament continuat, setmanal i constant per fructificar aquí i ara.

T’ANIMES?

Si la proposta d’un espai setmanal per aprofundir en el treball interior ha ressonat en tu, t’animo a entrar a www.universidaddevida.online i a veure el vídeo explicatiu i el PDF que trobaràs allí.

Aquesta pot ser una bona opció per convertir la teva vida diària en un treball interior d’aprofundiment i seguir avançant interiorment.

Segurament hi ha altres opcions. Aquesta és solament una: fes-li un cop d’ull. No et pressionis. Simplement, busca allò que sigui més beneficiós per a tu.

Publicat per

Daniel Gabarró

Em dic Daniel Gabarró Berbegal i el meu ofici és inspirar, acompanyar i transformar conscientment persones, empreses i organitzacions. Em dedico a il·luminar la realitat, crear mapes per tal d'indicar els camins per arribar el més lluny possible com a societat, com a empreses i com a persones individuals. Algunes persones em defineixen com a Sherpa, ja que els mostro el camí i els acompanyo durant el trajecte, d'altres em defineixen com a filòsof pràctic, com a pensador, assessor o fins i tot, com a intel·lectual perquè faig intel·ligible la realitat sense simplificar-la. En qualsevol cas, camino al costat de les persones a les que ajudo. Imparteixo formacions per a empreses, administracions i organitzacions que volen adaptar-se al nou paradigma: els vells temps ja no tornaran i cal obrir-se a la nova realitat. També faig cursos per a persones interessades en el seu creixement personal i despertar espiritual, en la línia de l'Antonio Blay i l'Anthony de Mello. Professionalment sóc empresari, escriptor, conferenciant, formador, diplomat en direcció i organització d'empreses, mestre, psicopedagog, llicenciat en humanitats, diplomat en direcció, expert en PNL i exprofessor de la Universitat Ramon Llull i de la Universitat de Lleida. Col·laboro habitualment en diversos mitjans, com "L'ofici de viure" de Catalunya Ràdio, que ofereix eines emocionals per a la vida diària. He publicat alguns materials sobre temes diversos: espiritualitat i empresa, tècniques d'estudi, tècniques d'investigació, didàctica de l'ortografia, evolució moral, transformació de la masculinitat, fracàs escolar... entre d'altres. Sóc aquí per ajudar-vos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada