Què significa aprendre a estimar?

L’amor és quelcom fonamental. Però sovint no sabem estimar. Sovint patim per amor. I si patim, no és amor.

Recorda-ho: si pateixes no és amor. Ens cal aprendre a estimar bé.

Hem après a estimar malament perquè hem après a través de pel·lícules, de contes infantils, de novel·les romàntiques, a través de les relacions dels adults del nostre entorn…

Sovint ens ha mancat un model positiu. Per això ens cal desaprendre per tornar a aprendre. Hem d’aprendre a estimar bé. Sí: a estimar bé.

La gran majoria de les persones cerca que els altres l’estimin. Busquen, erròniament, sentir-se estimades pels altres. Però l’amor mai no ens arriba de l’exterior.

Però, com convocar-lo a la nostra vida? Com fer-lo present?

I com saber si estimem? I com diferenciar l’enamorament de l’amor? I com tenir criteris per saber si la persona de la qual m’he enamorat em convé o no? Com potenciar i enriquir una relació de parella? Com gaudir i multiplicar l’amor.

I com saber que una relació de parella ha arribat al final? Com deixar anar sense patir? Com treballar el meu interior per no deixar una ferida dins meu en separar-nos?

L’error més comú és creure que l’amor és un sentiment. Estimar no és un sentiment. L’amor no és un sentiment.

L’amor és la capacitat de sostenir el fet que l’altra persona arribi a ser qui està destinada a ser. És donar suport, és buscar el màxim bé, tan propi com el dels altres. Al marge que em despertin sentiments agradables o no. Per tant, l’amor és quelcom que va molt més enllà dels sentiments i les emocions. Estimar és una decisió. Però cal saber com sostenir-la. Cal tenir eines d’amor. Cal tenir criteris.

Ens cal aprendre a estimar. Mentre confonguem amor amb sentiments, el nostre amor estarà sempre subjecte als vaivens de la vida quotidiana. Serà un amor infantil, adolescent… però no adult.

I en el camí vers l’amor adult, m’adono que he d’estimar-me a mi mateix. Si jo no estic ple d’amor, no podré estimar. No tindré res que compartir. Per tant, també ens calen eines per estimar-nos.

I això és el que compartiré amb qui ho vulgui en el proper taller: «Aprendre a estimar«, a Lleida, el proper diumenge 5 de febrer i a Barcelona el dissabte 22 d’abril. Si t’interessa, ets benvinguda i benvingut.

Pots trobar informació a: http://danielgabarro.cat/cursos/cursos-vida/aprendre-a-estimar

Gràcies per estimar, gràcies per estimar-te.

Publicado por

Daniel Gabarró

Em dic Daniel Gabarró Berbegal i el meu ofici és inspirar, acompanyar i transformar conscientment persones, empreses i organitzacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.