No demanis feina, ofereix solucions!

Quantes vegades haurem escoltat que no hem d’esperar a què les coses passin, sinó fer que passin? En l’àmbit laboral, sovint creiem que és suficient en enviar un currículum per obtenir una feina. Tanmateix, res està més lluny de la realitat, especialment ara, en aquests moments de canvis socials tan intensos.

L’altre dia, un noi que havia estudiat Magisteri se’m va apropar per explicar-me que havia trobat feina gràcies al meu sistema d’ortografia sense esforç (el podeu conèixer a www.boiraeditorial.com). El seu treball de final de grau s’havia basat en aquesta metodologia i havia decidit incloure-ho en el seu currículum. Quan enviava els currículums a les escoles, explicava en què consistia el mètode i que desitjava aplicar-ho en aquell centre per ajudar a l’escola a superar aquest problema.

Una escola, en detectar que tenia, per una banda, el coneixement i, d’altra, la iniciativa d’oferir una solució, li havia ofert una plaça al seu centre. Em deia: «Va ser gràcies a què vaig oferir la solució del teu mètode a una escola conscient del seu problema ortogràfic, que jo he trobat feina».

Molt diferent seria el cas d’un estudiant que envia el seu currículum sense oferir solucions de cap tipus: una simple demanda de feina, un simple currículum on, com molts d’altres, simplement explica que té el títol de magisteri i que els demana feina. En aquest cas, es dirigiria a una empresa per demanar feina però no transmetria el missatge anterior: “jo tinc un coneixement, sé una metodologia i unes tècniques concretes que poden millorar la seva escola, que poden resoldre els problemes que tenen».

Això és extensible a qualsevol persona que desitgi incorporar-se al món laboral. Cal preguntar-se: què vull oferir a les empreses? Què puc i vull donar? Quin problema podria resoldre?

Per aquest motiu, animo als estudiants de Magisteri a visitar els materials de Boira Editorial ja que són una mostra de solucions a problemes concrets: d’ortografia, de problemes matemàtics, de memorització de les taules de multiplicar (i de la memorització en si mateixa), d’accentuació, etc. Veureu com canvia l’escenari si sou capaços de donar el salt entre demanar i oferir. Deixeu de fer currículums en què demaneu feina i comenceu a escriure propostes amb solucions. Crec que això us facilitarà molt més l’entrada a les escoles. I els que busqueu feines en d’altres espais: agafeu aquesta idea i adapteu-la a la vostra realitat: oferiu solucions, enlloc de només demanar un lloc de feina!

Publicado por

Daniel Gabarró

Em dic Daniel Gabarró Berbegal i el meu ofici és inspirar, acompanyar i transformar conscientment persones, empreses i organitzacions.

Un comentario en «No demanis feina, ofereix solucions!»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.