Més enllà del perdó i la culpa

L’origen de qualsevol patiment és la no acceptació. Per tant, només podem agrair les dificultats que ens hem anat trobant al llarg del camí. Llavors arribem a entendre que no hi ha res a perdonar i podrem viure la realitat que ens ha tocat amb una absoluta pau i una profunda felicitat.

La idea habitual del perdó és falsa. No és cert que hi hagi una persona que podria haver actuat diferent, la culpable, i una altra persona que ha estat víctima. Aquesta relació és totalment falsa.

No existeix el culpable, perquè ningú no actua amb el propòsit d’equivocar-se conscient, sinó que tothom actua creient que fa el que ha de fer, segons el seu nivell de consciència.

Per què pressuposem que els altres poden actuar d’una manera diferent a com actuen? És que, potser, nosaltres som capaços de fer-ho? En el moment en què assimilem aquesta idea, la paraula perdó deixa de tenir sentit.

Us animo a escoltar l’àudio en què vàrem parlar sobre el perdó i la culpa dins de la Jornada AgoraVic de MestresdeVida.cat. El trobareu clicant aquí o bé a continuació.

Per aquells que desitgeu tots els àudios de la jornada, escriviu un e-mail a MestresdeVida.cat al següent correu electrònic: info@mestresdevida.cat

http://www.ivoox.com/mes-enlla-del-perdo-i-culpa-audios-mp3_rf_17312387_1.html

Publicat per

Daniel Gabarró

Em dic Daniel Gabarró Berbegal i el meu ofici és inspirar, acompanyar i transformar conscientment persones, empreses i organitzacions. Em dedico a il·luminar la realitat, crear mapes per tal d'indicar els camins per arribar el més lluny possible com a societat, com a empreses i com a persones individuals. Algunes persones em defineixen com a Sherpa, ja que els mostro el camí i els acompanyo durant el trajecte, d'altres em defineixen com a filòsof pràctic, com a pensador, assessor o fins i tot, com a intel·lectual perquè faig intel·ligible la realitat sense simplificar-la. En qualsevol cas, camino al costat de les persones a les que ajudo. Imparteixo formacions per a empreses, administracions i organitzacions que volen adaptar-se al nou paradigma: els vells temps ja no tornaran i cal obrir-se a la nova realitat. També faig cursos per a persones interessades en el seu creixement personal i despertar espiritual, en la línia de l'Antonio Blay i l'Anthony de Mello. Professionalment sóc empresari, escriptor, conferenciant, formador, diplomat en direcció i organització d'empreses, mestre, psicopedagog, llicenciat en humanitats, diplomat en direcció, expert en PNL i exprofessor de la Universitat Ramon Llull i de la Universitat de Lleida. Col·laboro habitualment en diversos mitjans, com "L'ofici de viure" de Catalunya Ràdio, que ofereix eines emocionals per a la vida diària. He publicat alguns materials sobre temes diversos: espiritualitat i empresa, tècniques d'estudi, tècniques d'investigació, didàctica de l'ortografia, evolució moral, transformació de la masculinitat, fracàs escolar... entre d'altres. Sóc aquí per ajudar-vos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada