Més enllà del perdó i la culpa

L’origen de qualsevol patiment és la no acceptació. Per tant, només podem agrair les dificultats que ens hem anat trobant al llarg del camí. Llavors arribem a entendre que no hi ha res a perdonar i podrem viure la realitat que ens ha tocat amb una absoluta pau i una profunda felicitat.

La idea habitual del perdó és falsa. No és cert que hi hagi una persona que podria haver actuat diferent, la culpable, i una altra persona que ha estat víctima. Aquesta relació és totalment falsa.

No existeix el culpable, perquè ningú no actua amb el propòsit d’equivocar-se conscient, sinó que tothom actua creient que fa el que ha de fer, segons el seu nivell de consciència.

Per què pressuposem que els altres poden actuar d’una manera diferent a com actuen? És que, potser, nosaltres som capaços de fer-ho? En el moment en què assimilem aquesta idea, la paraula perdó deixa de tenir sentit.

Us animo a escoltar l’àudio en què vàrem parlar sobre el perdó i la culpa dins de la Jornada AgoraVic de MestresdeVida.cat. El trobareu clicant aquí o bé a continuació.

Per aquells que desitgeu tots els àudios de la jornada, escriviu un e-mail a MestresdeVida.cat al següent correu electrònic: info@mestresdevida.cat

http://www.ivoox.com/mes-enlla-del-perdo-i-culpa-audios-mp3_rf_17312387_1.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *