JO ET DESITJO… BON NADAL!

Dia 25 de desembre. Encenc el mòbil i apareixen desenes de missatges i vídeos dels meus grups de WhatsApp. En tots ells, es repeteix el mateix missatge: Bon Nadal! Desitjo que siguis molt feliç! Després, cares somrients i una simpàtica nadala de fons.

I, en aquest moment, em pregunto: qui ha de ser feliç? qui és aquest “jo” que desitja la felicitat? què significa realment el Nadal i quina relació té amb el “jo”?

DESPERTAR

Abans de res, comencem per una pregunta essencial: què significa el Nadal?

La paraula Nadal prové del llatí “Nativitas”, és a dir, “naixement”. El Nadal, doncs, ens parla literalment d’un naixement que està a punt d’esdevenir. Quin? El nostre.

No es tracta del naixement de Jesús de Natzaret, sinó del que ha de produir-se en cadascun de nosaltres. Aquesta època de l’any, ens ajuda a recordar que ha arribat el moment de néixer, el moment de despertar. Nosaltres som a imatge i semblança de la divinitat: hem nascut com a part d’una consciència que, al seu torn, és part de la totalitat. I, en aquest viatge a través de la vida, la nostra veritable tasca és auto conèixer-nos i expressar-nos.

QUI SÓC JO?

Els pensaments, les emocions i les accions són variables, doncs poden canviar en qüestió de minuts. Per exemple, puc despertar-me pensant una cosa i ficar-me al llit pensant-ne una altra de ben diferent sobre el mateix assumpte.

No obstant això, qui mai varia és el “jo”. El “jo” entès com la consciència que viu les experiències i sobre la qual es construeixen els sentiments, les emocions i les accions. Es tracta d’una consciència que està més enllà del que se sent, del que es fa, del que es diu i del que es pensa. Però que, al seu torn, aprèn a través dels pensaments, els sentiments i les accions.

Si haguéssim de fer un símil, el “jo” seria com el fil d’un collaret de perles, que uneix tots i cadascun dels moments de la nostra vida amb la seva presència. Aquest fil mai canvia, mentre que, allò que ens succeeix, no són més que fets puntuals que no tenen substància per se.

Per tant, el “jo” és aquesta substància, aquesta consciència que sempre està. Aquesta presència que s’adona. Lamentablement, molts de nosaltres encara estem esperant el naixement d’aquesta consciència perquè encara no ha nascut.

VIURE ADORMITS

La majoria de les persones viuen mecànicament i de forma inconscient. Són persones que segueixen confonent-se a si mateixes amb allò que els succeeix, amb el que pensen i amb el que fan, però que encara no han descobert la consciència que són i on aquests pensaments, sentiments i accions es produeixen. I, això, ens a planteja un dilema: què ocorre si el “jo” no està? si el “jo” no ha nascut?

Tal com deia Gurdjieff, una persona que ignora la seva pròpia consciència, actua de forma mecànica i, per tant, encara no existeix. Per tant, és una persona que encara no és, que encara ha de néixer. Mentrestant, viu una vida que s’explica a través d’automatismes. Aquesta persona, en confondre’s amb el que li ocorre, no pot evitar donar una resposta mecànica. Per això, des d’aquest punt de vista, afirmo que és una persona que viu adormida. Encara espera que arribi el seu Nadal per néixer.

Si aquestes persones no desperten, tendiran a sofrir, ja que és impossible que tot en aquesta Vida esdevingui tal com un/a vulgues. No obstant això, és precisament gràcies a aquest sofriment que en algun moment s’afartaran d’ell i diran prou! Aquí és quan es produeix el veritable naixement.

Per això, no maleïm al sofriment, sinó vegem-lo com una porta al despertar. Una porta que ens condueix cap al Nadal, a néixer com un “jo” petit, però suficientment real i autèntic perquè pugui créixer fins a adonar-se que ja és perfecte, a imatge i semblança de la mateixa perfecció.

BON NADAL!

Arribats fins aquí, comprendràs que des d’aquí et desitgi, amb tot el meu cor, Bon Nadal! Des del meu “jo”, des de l’essència que sóc, desitjo el teu despertar. Espero que descobreixis que ets una consciència, aquí i ara, a imatge i semblança de la divinitat.

Per això, quan tornis a escoltar “Bon Nadal”, recorda el que t’estan dient: desperta, deixa de confondre’t amb el que sents, penses o fas.

Bon Nadal significa… desperta!

Que així sigui!

Publicado por

Daniel Gabarró

Em dic Daniel Gabarró Berbegal i el meu ofici és inspirar, acompanyar i transformar conscientment persones, empreses i organitzacions.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.