El millor regal ets tu

L’Anna mira el rellotge. Són les 08.59h. Només queda un minut perquè la botiga obri i ella és la primera de la fila. Ha fet cua durant un parell d’hores, però aquesta vegada sí podrà comprar-li al seu fill l’últim mòbil del mercat. Tot sigui per veure la seva cara d’alegria en obrir el regal.


Durant els últims mesos no ha pogut estar molt amb ell. El treball, les obligacions, una separació sobtada…Però està convençuda que el mòbil podrà compensar tot això.

QUÈ AMAGUEN MOLTS REGALS?

El Nadal actual es basa en una idea errònia que ens fa sofrir: com més regals rebem, millor. I, si són cars, millor que millor.

Si ens fixem, els nens i nenes han après aquesta idea des de ben petits i reclamen als seus pares una llista interminable de joguines. Molts dels quals acabaran dins de l’armari la resta de l’any.

Per què? Perquè la societat ens ha fet creure que quant més tinguem, més rics serem. I això ens porta, inevitablement, a acumular moltes coses encara que no les usem per a res.

Però creure en això ens fa infeliços. Mentre seguim aferrats a aquesta creença, comprarem compulsivament coses per a nosaltres mateixos i per als altres, creient que això ens fa rics.

No obstant, la veritable riquesa es troba en un altre lloc ben diferent.

EL SENTIT DEL NADAL

El propòsit del Nadal no és l’intercanvi de regals materials.

El Nadal ens recorda l’oportunitat que tenim de tornar a néixer. És un període en el qual podem deixar caure tot allò que creiem que som (l’ego-idea) i tot allò que ens agradaria ser (l’ego-ideal), per a focalitzar-nos en el que veritablement som.

Perquè, en realitat, el que som és pur amor, pura comprensió i pura energia. No som ni el cos, ni les idees, ni els prejudicis… som una mica més que tot això.

Quan entenem aquesta idea i som capaços d’acceptar-la, ens adonem que la nostra presència és el millor regal que podem donar als altres.

I què implica la nostra presència? La consciència del que som, la renúncia de la queixa i de la culpa, la decisió de donar el nostre màxim, la voluntat d’estimar als altres al marge dels sentiments que ens despertin i l’acceptació de tot el que succeeix com a part del nostre creixement.

Aquest és, sens dubte, el millor regal que ens podem fer a nosaltres mateixos i als altres.

ESTAR SEMPRE EN PRESÈNCIA

Per poder mantenir aquest estat de plenitud i compartir-lo amb els altres, és fonamental practicar-lo.

El primer pas és adonar-nos que moltes vegades actuem de forma mecànica. Només identificant les nostres mecanicitats, podrem decidir lliurement la nostra conducta.

El segon pas és entendre que no som els pensaments, les emocions, ni el cos. Una cosa és el ‘Jo’ i l’altra és la ment o el cos.

El tercer pas és intentar viure sempre des de l’aquí i l’ara. Les persones que somien en la felicitat d’un moment futur perden l’oportunitat del moment present. El millor és estar connectat amb aquest instant i fondre’s amb ell. D’aquesta manera, qualsevol experiència és viscuda des de tots els sentits.

Finalment, val la pena qüestionar els nostres pensaments. Cada dia, tenim al voltant de 60.000 pensaments. Si haguéssim de creure’ls tots, acabaríem tornant-nos bojos!

Per això, davant d’una idea que ens faci sofrir i que detectem que es repeteix amb freqüència, val la pena preguntar-nos: què diu això de mi? Què diu aquest pensament de la forma que tinc de veure el món? La resposta ens mostrarà aquelles creences que encara ens limiten i ens impedeixen ser qui estem destinats a ser.

Et desitjo un Nadal ple de consciència i amor.

Publicado por

Daniel Gabarró

Em dic Daniel Gabarró Berbegal i el meu ofici és inspirar, acompanyar i transformar conscientment persones, empreses i organitzacions.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.