Educar “amb” i “des de” l’ànima

Educar significa “treure a la llum el que està amagat”. Per aconseguir-ho, quant més centrat estigui en mi mateix/a, quanta més capacitat tingui d’estar en mi, quanta més capacitat tingui de ser qui sóc, més fàcil serà. Per tant, la primera missió de l’educador, de qualsevol pare o mare, és descobrir-se.

En el següent vídeo, desmuntem algunes creences que ens perjudiquen socialment i comentem quines premisses hauríem d’incorporar al nostre subconscient per poder educar des de l’ànima. 

Educar “amb” i “des de” l’ànima no és fàcil, però la vida tampoc ho és. No obstant això, la vida és bona i ens ensenya, dia rere dia, que qualsevol dificultat és una oportunitat per poder posar en pràctica les nostres habilitats i poder avançar. L’educació permet descobrir quines són aquestes habilitats que tots i totes posseïm a dins.

Sabem que cadascú fa el que pot. Els nostres actes venen determinats per la nostra visió del món. Per això, comprendre implica prendre des del cor. Requereix deixar caure aquelles creences que ens van repetir fins a la sacietat, però que no funcionen, per incorporar informació de saviesa. I aquestes creences ens afecten, efectivament, quan ens relacionem amb els més petits.

Quan ens observem en els ulls d’un infant, hem de ser capaços de traslladar-los amor i comprensió. Els nens/es ja són per ells mateixos, no necessiten passar de curs per convertir-se en algú. Però, per estimar-los des del cor i amb el cor, és fonamental descobrir-nos.

Us animo a veure el següent vídeo on expliquem algunes claus per educar “amb” i “des de” l’ànima, així com altres afirmacions que hauríem de repensar a l’hora d’ensenyar. Són eines educatives per ser verificades, incorporades i, sobretot, viscudes des de la consciència i la plenitud.

Publicat per

Daniel Gabarró

Em dic Daniel Gabarró Berbegal i el meu ofici és inspirar, acompanyar i transformar conscientment persones, empreses i organitzacions. Em dedico a il·luminar la realitat, crear mapes per tal d'indicar els camins per arribar el més lluny possible com a societat, com a empreses i com a persones individuals. Algunes persones em defineixen com a Sherpa, ja que els mostro el camí i els acompanyo durant el trajecte, d'altres em defineixen com a filòsof pràctic, com a pensador, assessor o fins i tot, com a intel·lectual perquè faig intel·ligible la realitat sense simplificar-la. En qualsevol cas, camino al costat de les persones a les que ajudo. Imparteixo formacions per a empreses, administracions i organitzacions que volen adaptar-se al nou paradigma: els vells temps ja no tornaran i cal obrir-se a la nova realitat. També faig cursos per a persones interessades en el seu creixement personal i despertar espiritual, en la línia de l'Antonio Blay i l'Anthony de Mello. Professionalment sóc empresari, escriptor, conferenciant, formador, diplomat en direcció i organització d'empreses, mestre, psicopedagog, llicenciat en humanitats, diplomat en direcció, expert en PNL i exprofessor de la Universitat Ramon Llull i de la Universitat de Lleida. Col·laboro habitualment en diversos mitjans, com "L'ofici de viure" de Catalunya Ràdio, que ofereix eines emocionals per a la vida diària. He publicat alguns materials sobre temes diversos: espiritualitat i empresa, tècniques d'estudi, tècniques d'investigació, didàctica de l'ortografia, evolució moral, transformació de la masculinitat, fracàs escolar... entre d'altres. Sóc aquí per ajudar-vos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada