La depressió: una oportunitat per aprendre

La meitat de la població adulta occidental viurà, en algun moment de la seva vida, una depressió. Segons l’OMS, es tracta d’un trastorn freqüent que afecta actualment a més de 300 milions de persones.

Us animo a veure el següent vídeo sobre la depressió. Perquè no aprendre d’allò que ens passa, no és una opció!

La depressió està considerada com la gran epidèmia del segle XXI. Malgrat ser un trastorn que es pot diagnosticar fàcilment, encara hi ha molts estigmes que dificulten el seu correcte tractament.

Existeixen dos tipus de depressió segons sigui el seu origen: una que conté un desencadenant biològic; i, l’altra, per causes psicològiques. Afortunadament, són poques les persones que pertanyen al primer grup. Això significa que, la resta, podem emprendre accions psicològiques que ens ajudin a pal·liar aquesta malaltia.

D’entrada, és fonamental no negar el que ens succeeix. Negar implica no oferir-li al cos l’ajuda que ens està demanant. En segon lloc, no culpar-se. Ningú té la culpa d’allò que estem vivint, simplement, ens falten les eines per aprendre a gestionar els conflictes vitals.

Us animo a veure el següent vídeo, on abordarem algunes tècniques que ens poden ser d’utilitat, així com les oportunitats que es desprenen de la depressió. Abordem-la i visquem-la amb la intenció d’aprendre!

2 pensaments quant a “La depressió: una oportunitat per aprendre”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *