7 passos per aconseguir la felicitat

El viatge més important que podem fer és cap a un mateix/a.

Des de la meva experiència, per transitar aquest camí, és fonamental seguir una sèrie de passos de forma ordenada. Sinó, és impossible avançar. Quins són aquests passos?

PAS 1: Verificar que no manem en la nostra vida

En primer lloc, hem d’adonar-nos d’una cosa evident, però que a la majoria ens passa desapercebut: no manem en la nostra vida tant com creiem.

Per exemple, quan ens enfadem o ens preocupem, l’empipament i la preocupació sorgeixen en qüestió de segons. Nosaltres no hem decidit viure això de forma voluntària, sinó que apareix de sobte, com la lava d’un volcà. El mateix sol ocórrer quan una acció no té el resultat que esperàvem. Nosaltres no triem conscientment sentir-nos malament, succeeix en contra de la nostra voluntat.

Tot això ocorre perquè som víctimes d’un automatisme, d’una programació: no tenim un ego… l’ego ens té a nosaltres!

PAS 2: Descobrir les creences que ens limiten

A més de l’anterior, abans de començar serà imprescindible descobrir les creences que ens boicotegen qualsevol treball interior. Es tracta d’una sèrie de límits mentals que resideixen en l’inconscient i que ens impedeixen avançar en aquest procés d’autoconeixement.

Són creences del tipus: “no siguis egoista, pensa primer en els altres”, “sóc bo o bona quan sofreixo per algú“, “l’altre m’ha de fer feliç”, etc.

PAS 3: Observar a l’Ego que ens atrapa

Després de l’anterior (i només després d’haver-ho fet o no avançarem) cal observar aquest mecanisme o ego que ens posseeix i que, fins ara, havia passat totalment desapercebut.

Per tant, el tercer pas implica tenir eines concretes, útils i pràctiques per observar aquell que mana a la nostra vida, al personatge o ego que ens ha usurpat el poder. En aquesta etapa, només observarem i no farem cap canvi: el mateix desig de canvi sol ser una part més de l’ego a observar… i això sol passar desapercebut a molta gent!

PAS 4: Diagnòstic

Si en el pas anterior hem observat el nostre mecanisme, ara serà fonamental ordenar les informacions que hem obtingut en un diagnòstic.

Per què?

No és el mateix tenir mal de cap, que haver-se trencat una cama o tenir una insuficiència renal. En tots els casos podem sentir-nos malalts, però el diagnòstic serà totalment diferent; és a dir, no existeix una única malaltia ni una única medicina que ho curi tot.

Sense un diagnòstic concret, com sabríem què necessitem per a reequilibrar la nostra vida?

PAS 5: Triar i aplicar les medicines que ens reequilibraran

Metafòricament, podem dir que cada persona té tres grans capacitats: la capacitat de comprensió, la capacitat d’amor i la capacitat d’acció. Quan cadascuna d’aquestes capacitats s’expressa de forma equilibrada, gaudim d’una vida plena i feliç.

No obstant això, quan alguna d’elles no s’ha desenvolupat prou o ho ha fet en excés, comencen a sorgir les dificultats i els desequilibris.

El fet d’haver realitzat un diagnòstic previ, ens permetrà aplicar les medicines adequades per a reequilibrar-nos en cadascuna d’aquestes tres capacitats.

PAS 6: Neteja dels traumes de l’inconscient

Una vegada iniciat el procés de reequilibri dels nostres tres centres, valdrà la pena anar cap endarrere en la nostra història, per a localitzar aquelles situacions o moments que van quedar gravats en el nostre inconscient, generant així una sèrie de traumes.

En aquesta etapa s’obre una gran oportunitat per a recuperar aquestes capacitats i multiplicar-les. Com? Alliberant d’elles els traumes que ens retenen una gran quantitat d’energia i, alhora, descobrint moltes de les seves possibilitats que, fins al moment, havien quedat sepultades sota el pes de la programació que ens atrapava.

PAS 7: Descobrir i viure des de l’Essència

Després de l’anterior ja podem començar a connectar, de forma estable, amb la nostra Essència. Ara podem connectar amb la Vida, amb la nostra Realitat profunda. Abans era impossible. Però per fer-ho hi ha una sèrie d’instruccions concretes que cal conèixer. No n’hi ha prou amb la bona voluntat.

En aquesta última etapa, comencem a tenir una vivència de veritable comunió amb la totalitat, una vivència d’unitat, una vivència d’amor, una vivència de comprensió, d’entendre que tot té un sentit i una direcció i, alhora, una vivència de formar part d’un univers. Naturalment, també aquesta vivència es va obrint pas en nosaltres gradualment, però té un sabor tan autèntic i tan real, que ho transforma tot.

TRIAR LA RUTA ADEQUADA

Avui dia, existeixen molts camins d’autoconeixement. T’animo a implicar-te en un, que desperti la teva confiança i de la mà d’algú que l’hagi recorregut abans per a no perdre’t en les diferents etapes.

Si vols saber-ne més, pots descarregar-te gratuïtament l’e-book on explico aquests passos i els perills a evitar: fes clic aquí

També pots donar un cop d’ull a Aula Interior (www.aulainterior.com): un curs profund d’autoconeixement d’un any sencer per als qui volen una transformació profunda i real.

El primer mòdul és pot provar online gratuïtament: segur que t’inspira.

En tot cas recorda: el més important ets tu.

Actua. Inverteix en tu. Transforma la teva vida.

Publicado por

Daniel Gabarró

Em dic Daniel Gabarró Berbegal i el meu ofici és inspirar, acompanyar i transformar conscientment persones, empreses i organitzacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.