6 errors a evitar en el teu creixement personal

Qualsevol camí d’autoconeixement cap a una vida en plenitud té una sèrie de passos. No seguir-los és com donar voltes en cercles pel desert.

Però, al mateix temps, també hem d’estar atents als perills que puguin aparèixer. Moltes persones han caigut en aquests errors i, per això, no avancen al ritme desitjat.

Vols saber quins són?

PERILL 1: Ignorar les etapes del procés i el seu ordre

El primer gran perill és ignorar els passos que constitueixen un procés d’autoconeixement i el seu ordre.

Començar un camí interior, per exemple, sense haver comprovat que no manem en la nostra vida tant com crèiem o sense eines d’autobservació per fer un diagnòstic sobre una base real, és sinònim de fracàs i ens mantindrà ancorats sempre en el mateix lloc.

PERILL 2: Voler tenir raó

En la vida, és indiferent tenir o no tenir la raó. El que importa és descobrir la veritat, cada vegada, de forma més profunda. Així, ens embarcarem en un camí d’autoconeixement, no per tenir raó, sinó per descobrir qui som.

En aquest procés d’aprenentatge, hem d’estar oberts a aprendre, però evitant les dependències o divinitzacions de la persona que ens ensenya. Això significa renunciar a lluitar per tenir raó i, en canvi, verificar i comprovar si el que se’ns ofereix és cert o no.

Un/a mestre/a pot donar-nos informació, però serem nosaltres els qui la convertirem en coneixement. Per tant, hem de fugir d’ensenyaments on hi hagi massa «veneració» per la persona que fa de mestre/a, perquè sovint acaben degenerant en dependència i acabem oblidant que som nosaltres els qui ens hem de responsabilitzar del nostre propi creixement interior.

PERILL 3: No implicar-se

Moltes persones es passen la vida provant camins diferents, però sense implicar-se en cap seriosament perquè, en realitat, no volen saber la veritat, no volen tenir problemes. I això és impossible: els problemes apareixen perquè no els sabem gestionar, perquè no tenim suficient saviesa. Però és realment el treball el que ens ajuda a superar-los. No fem el treball interior per evitar els problemes, sinó per a descobrir el seu origen, per descobrir la veritat.

Conseqüentment, quan trobem un camí, un curs, una pràctica, una filosofia o similar que ens connecti amb la nostra essència, el més savi és implicar-nos-hi per recórrer el camí fins al final.

PERILL 4: Teoria en lloc de recursos concrets

El treball interior ha d’oferir-nos eines per verificar les nostres idees errònies i fer-les caure, quan aquestes ens fan patir. Però mai ens ha d’imposar la veritat.

Les eines són recursos pràctics i objectius que ens permeten avançar en el nostre creixement personal. Sense elles, l’única cosa que aconseguim és omplir-nos de teoria, sense cap resultat pràctic i comprovable en la nostra vida.

PERILL 5: Confondre el vehicle amb la veritat

El propòsit del treball interior és descobrir-nos i expressar-nos; és aprendre a ser feliç, a estimar i a mantenir una pau interior invulnerable.

La forma com arribem a aquest propòsit no és rellevant i pot ser diferent segons el camí que es triï. Hi ha diversos camins, però el que realment importa és que ens condueixi a la nostra essència. Tria un camí que t’arribi al cor, que encaixi amb la teva forma de ser.

PERILL 6: Caure en camins màgics

Viure amb plenitud sempre ha estat un propòsit humà.

No obstant això, en aquest moment, hi ha centenars de falses teràpies i de propostes que s’ofereixen com a solucions màgiques i que es basen en “realitats intangibles” que exigeixen una fe cega. Et prego que posis en quarentena totes aquestes afirmacions, ja que la gran majoria d’elles no aporten res útil. Només et fan perdre el temps i els diners.

I ARA QUÈ?

T’animo, doncs, a transitar camins d’autoconeixement sòlids, allunyats d’afirmacions màgiques, per més temptadores que aquestes semblin. Si alguna cosa no és sòlid i real, tampoc pot oferir-te cap ajuda verídica. Lògic, veritat?

També pots donar un cop d’ull a Aula Interior (www.aulainterior.com): un curs profund d’autoconeixement d’un any sencer per als qui volen una transformació profunda i real. Es pot fer presencialment a Madrid, Barcelona i Lleida o en versió online.

El primer mòdul online és gratuït. Prova’l, segur que t’inspira.

En tot cas recorda: el més important de la teva vida ets tu.

Dedica’t temps a conèixer-te.

Publicado por

Daniel Gabarró

Em dic Daniel Gabarró Berbegal i el meu ofici és inspirar, acompanyar i transformar conscientment persones, empreses i organitzacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.