Eines per aprendre a estimar: I i II

Desitjar el bé d’una altra persona per estimar-la no és suficient. Cal saber actuar de forma que, independentment del que sentim i les circumstàncies, sapiguem fer quelcom que beneficiï a l’altre. Per tant, hem de tenir eines de relació.

El problema apareix quan, en determinades ocasions, ens manca una mica de criteri i acabem fent patir a persones que en realitat volem estimar.

Les següents eines poden explicar-se en positiu (allò que s’ha de fer) o en negatiu (allò al que cal renunciar!). Som-hi!

Sigue leyendo Eines per aprendre a estimar: I i II

L’amor no és un sentiment

Quan un comença a investigar sobre “què és l’amor”, el primer que crida l’atenció és que existeixen molts enganys, mites, moltes creences que condueixen al camí equivocat. Si un no és capaç d’identificar aquests errors, cada pas que doni l’allunyarà més de la veritat.

Un dels principals errors al qual sucumbim habitualment és creure que l’amor és un sentiment; que només pel fet de sentir quelcom per algú la feina ja està feta. I no és així. Aquesta és una creença que cal desmuntar.

Sigue leyendo L’amor no és un sentiment

Més enllà del perdó i la culpa

L’origen de qualsevol patiment és la no acceptació. Per tant, només podem agrair les dificultats que ens hem anat trobant al llarg del camí. Llavors arribem a entendre que no hi ha res a perdonar i podrem viure la realitat que ens ha tocat amb una absoluta pau i una profunda felicitat.

Sigue leyendo Més enllà del perdó i la culpa

Educar «amb» i «des de» l’ànima

Educar significa “treure a la llum el que està amagat”. Per aconseguir-ho, quant més centrat estigui en mi mateix/a, quanta més capacitat tingui d’estar en mi, quanta més capacitat tingui de ser qui sóc, més fàcil serà. Per tant, la primera missió de l’educador, de qualsevol pare o mare, és descobrir-se.

En el següent vídeo, desmuntem algunes creences que ens perjudiquen socialment i comentem quines premisses hauríem d’incorporar al nostre subconscient per poder educar des de l’ànima. 

Sigue leyendo Educar «amb» i «des de» l’ànima