La depressió: una oportunitat per aprendre

La meitat de la població adulta occidental viurà, en algun moment de la seva vida, una depressió. Segons l’OMS, es tracta d’un trastorn freqüent que afecta actualment a més de 300 milions de persones.

Us animo a veure el següent vídeo sobre la depressió. Perquè no aprendre d’allò que ens passa, no és una opció!

Sigue leyendo La depressió: una oportunitat per aprendre

Reflexions online V: economia conscient

L’economia. La gran aliada, o enemiga, que mou els fils invisibles de la nostra societat. En una mateixa balança, empreses que, d’una banda, generen grans beneficis i, d’altra, generen molt sofriment. Com podem transformar positivament aquesta situació?

Us animo a veure el següent vídeo per comprendre com el nivell de consciència pot ajudar-nos, a nivell individual i empresarial, a evitar aquest sofriment. Perquè l’èxit no es basa en la competició, sinó en la cooperació.

Sigue leyendo Reflexions online V: economia conscient

La fe mou muntanyes: creure en quelcom ho converteix en real?

Fa uns dies em van convidar a un curs de pensament positiu en el qual el docent explicava com crear la realitat mentalment gràcies a la fe. Tot i així, només s’hi havien inscrit dues persones.

Si ni ell mateix va poder crear una classe plena d’estudiants, què és el que podia ensenyar? Què podia prometre? Crec que hi ha alguna peça que no encaixa en aquesta visió infantil i màgica de la fe i del pensament com a creador de la realitat.

Sigue leyendo La fe mou muntanyes: creure en quelcom ho converteix en real?

Reflexions online IV: el dolor és amor retingut

El dolor és amor retingut. Les emocions doloroses ens parlen d’amor retingut: tristesa, dolor, ira, impotència… Què ens diuen? Què diuen de nosaltres? Com utilitzar-les?

Us animo a veure el següent vídeo per descobrir-ho i comprendre com les emocions ens parlen dels nostres propis límits, i com utilitzar-les per a créixer

Sigue leyendo Reflexions online IV: el dolor és amor retingut

Reflexions online III: l’abús escolar

Estadísticament, sabem que l’assetjament s’ha produït en les nostres escoles des de sempre. Però això pot i ha d’aturar-se. Només ens cal una decisió ferma i eines per fer-ho.

Al vídeo, veureu en Daniel Lumera i jo mateix reflexionant sobre l’assetjament i suggerint algunes eines concretes.

Sigue leyendo Reflexions online III: l’abús escolar