15 idees per deixar de patir

Moltes idees que hem cregut des de petits són falses i, per això, ens confonen i ens omplen de sofriment. Per gaudir de la vida, hem de deixar-les caure i substituir-les per informació de saviesa.

Com acostuma a dir-se: si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix. En aquest cas: no pensis sempre el mateix. T’atreveixes?

REEDUCAR LA MENT

Abans d’explicar-te aquestes quinze idees, m’agradaria recordar-te una cosa.

La ment és molt poderosa. Mentre segueixi poblada d’idees errònies, aquestes dirigiran la nostra vida i, conseqüentment, l’única cosa que obtindrem serà sofriment. Per això, reeducar la ment és clau.

Per viure en plenitud, només necessitem tres coses: en primer lloc, informació de saviesa; en segon lloc, saber gestionar l’energia per poder accedir a la informació; i, finalment, pràctica.

Des del moment en què estàs llegint això, és perquè decideixes buscar informació per millorar la teva vida. Fantàstic! Et convido a continuar llegint i a verificar-ho. Sabràs que estàs en el camí adequat quan tinguis més pau interior i més harmonia externa.

15 IDEES PER VERIFICAR

1. – El que pensis marcarà el que vius i com ho vius. No són els sentiments els que marquen allò que vivim, sinó el que pensem. El que pensem produeix uns sentiments i aquests ens porten a actuar en una direcció o una altra. Centrar-nos en canviar els sentiments és inútil: el que hem de canviar són les creences que els generen.

2. – Només tu pots pensar per tu mateix. Som responsables del que pensem. Conseqüentment: tu ets responsable dels teus sentiments. Tu ets responsable de la resposta que dónes a la vida. No culpis als altres del que estàs pensant..

3. – Per tant, les circumstàncies externes no són les que et fan feliç o desgraciat/da. El que et fa feliç o desgraciat és el que penses sobre les circumstàncies.

4. – Les dificultats no existeixen: existeix la nostra falta de coneixement, d’habilitat. Les «dificultats» que vivim són l’oportunitat per aprendre el que encara no sabem.. i així desapareixeran perquè es convertiran en coses fàcils, que ja dominem! Aprenent el que ignorem, ens tornarem més savis

5. – El mal, la maldat, no existeix. Totes les persones actuem pensant que el que fem té justificació. També quan actuem trencant les normes i les lleis. Creure en el mal, ens porta a fugir, atacar o castigar. La conseqüència és fer-nos corresponents d’una vida plena de violència..

6. – La injustícia no existeix, el que sí existeix és el fruit de la ignorància. Les persones actuen conforme al seu nivell d’ignorància. Quanta més saviesa, menys dolor generen. Però no és injustícia: és l’acció corresponent a la seva falta de saviesa. Si creiem en la injustícia ens convertirem en venjadors justiciers i ens correspondrà viure en un món de venjança i dolor.p>

7.- Per tant, el culpable no existeix. La culpa no existeix, sinó que és el fruit de la ignorància. Si creiem en la culpa i en els culpables ens maltractarem o acusarem als altres i els desitjarem el mal… i aquest odi estarà dins nostre i ens perjudicarà!

8. – A nivell profund, ningú et beneficia, ningú et perjudica i ningú et danya. És una conseqüència de l’anterior.

9. – A nivell profund, tu no perjudiques a ningú, no fas mal a ningú, no beneficies a ningú. És una altra conseqüència de l’anterior.

10. – Els defectes no existeixen, només les qualitats. No es pot ser «ximple»: es tindrà menys intel·ligència que una altra persona, però només existeix la intel·ligència en major o menor grau. No es pot ser «antipàtic»: existeix la simpatia en major o menor grau. I així successivament. És a dir, tenim virtuts poc desenvolupades, però no defectes. Si lluitem contra els defectes en lloc de fer créixer les virtuts mai els superarem: és com lluitar contra la foscor en lloc d’encendre la llum.

11. – Tots els nostres problemes psicològics provenen d’un desenvolupament insuficient de les nostres qualitats. Centrem-nos en fer créixer les nostres qualitats/virtuts, per això el treball de reequilibri dels centres emocional, intel·lectual i energètic és clau.

12. Veiem el món com som, no com és. Només podem veure el que tenim dins. Tota percepció és una projecció. Sense reequilibrar els centres vivim deformant la realitat i, en deformar-la, mai podrem captar l’essència de cap ensenyament profund… la deformarem!

13. – Ajudar significa fer alguna cosa per algú que no pot fer-ho per si mateix. En cas contrari és interferència i falsa bondat: no permetem aprendre a l’altra persona..

14. – No tenim a ningú. No tenim res. Només compartim parts de la nostra vida amb altres persones i administrem els béns als quals tenim accés. No són “nostres”.

15. – L’altre no és responsable del que nosaltres sentim. Per tant, no tenim dret a exterioritzar tot el que sentim, perquè no sempre és adequat. No ens relacionem compartint emocions i sentiments agressius (s’incrementa el malestar i s’espatllen les relacions), relacionem-nos des dels sentiments i les emocions positives i, sobretot, relacionem-nos des de l’amor (el desig de buscar el teu bé i el bé dels altres, al marge del que sentis).

PERO N’HI HA ALGUNES MÉS….

Si aquest tema t’interessa, t’animo a fer un cop d’ull al llibre “21 creences que ens fan amarguen la vida.. .i com superar-les per viure més feliç”. En ell trobaràs informació per verificar i propostes d’entrenament que t’ajudarà a reeducar la teva ment.

El trobaràs fent clic aquí

Publicado por

Daniel Gabarró

Em dic Daniel Gabarró Berbegal i el meu ofici és inspirar, acompanyar i transformar conscientment persones, empreses i organitzacions.

4 comentarios en «15 idees per deixar de patir»

 1. Benvolgut Daniel
  Com sempre que t’escolto o llegeixo m’agades! 😉
  Molt pedagògics els 15 punts, exisidament ben triats, endreçats i sintetitzats. Moltes gràcies per compartir!
  A mi la idea del punt 13 m’agada més pensar-la com «acompanyar a algú» que no sap fer una cosa, mé que no pas » fer alguna cosa per algú».Algú em va donar la idea del «dofí» que acompanya la seva cria nedant al seu costat a una distància prudent i donant-li petits copets discrets si es comença a desviar massa de la seva ruta. L’oposat seria la cangur que porta el seu fill al ventre sense deixar-lo experimentar els bonys del terra.
  Una abraçada!
  Núria

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.